Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
» Nierafinowane masło Karite (Shea) z Ghany

Nasze hity

Dane kontaktowe

Systemy płatności

  • PayU
  • PayPal

Zmiana języka

PolskiAngielski

Statystyka

  • Sklep odwiedziło: 80454 klientów

Nierafinowane masło Karite (Shea) z Ghany

Nierafinowane masło Karite (Shea) z Ghany

Masło Karite (Shea) to olej roślinny wytwarzany z nasion afrykańskiego drzewa
z gatunku Vitellaria paradoxa. Stosowane jest w kosmetyce jako środek nawilżający
skórę, zmiękczający, przeciwzmarszczkowy oraz kojący, a także odżywiający i wygładzający.
Chroni skórę przed promieniami słonecznymi. Dzięki największej ze wszystkich tłuszczów
roślinnych zawartości witamin (A, E i F) oraz substancji odżywczych wykazuje silne
działanie pielęgnacyjne. Nie wykazuje działania alergizującego. Może być aplikowane
bezpośrednio na wszystkie obszary skóry (topi się w temperaturze ciała), łącznie z okolicą oczu.
Wykazuje duże powinowactwo do warstwy rogowej naskórka, dzięki czemu wspomaga jej funkcje
ochronne. Posiada bardzo silne działanie regenerującewarstwę lipidową naskórka.
Masło Karite to szczególny surowiec i produkt, ponieważ ma zastosowanie do pielęgnacji praktycznie
każdej części ciała: twarzy, okolic oczu, końcówek włosów, jako dodatek natłuszczający do kąpieli
oraz do pielęgnacji partii szczególnie narażonych na wysuszenie i rogowacenie – kolan, łokci i pięt.
Masło Karite normalizuje rogowacenie naskórka. Masło Shea nadaje skórze delikatny, zdrowy wygląd.
Dzięki niemu jest ona gładka i miękka. Znajduje zastosowanie pomocnicze w leczeniu łuszczycy, atopowego
zapalenia skóry, egzem i dermatoz. Zmniejsza świąd, natłuszcza i nawilża skórę. Nie jest komedogenne,
działa łagodząco i kojąco również na cerę trądzikową i tłustą.
Masło Karite opóźnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek. Szczególnie korzystnie działa
na skórę suchą, ubogą w lipidy i słabo nawilżoną, łuszczącą się, pękającą, spierzchniętą, a także dojrzałą.
Pielęgnuje nie pozostawiając uczucia tłustości oraz sprawia, że skóra jest dobrze natłuszczona,
przez co również nawilżona i elastyczna.
Sprzedawane w sklepie Dermisja 100% nierafinowane Masło Karite posiada najwyższą klasę jakości "A".
Jest produkowane w Ghanie przez pozarządową organizację „Women in Sheanuts Development
and Processing (WISDAP)”
, która powstała w 2009 r. z inspiracji Katolickiej Diecezji Yendi w Ghanie
we współpracy z Katolicką Diecezją Münster w Niemczech. Diecezja Yendi położona jest
w północno-wschodniej części Ghany. Obszar ten charakteryzuje się dużym ubóstwem ludności,
która trudni się głównie rolnictwem i handlem jego naturalnymi produktami. Intencją wspomnianych Diecezji
była pomoc, zwłaszcza kobietom i ich rodzinom, w znalezieniu drogi do socjoekonomicznego polepszenia
warunków życia i możliwości rozwoju. Produkcja masła Karite jest taką szansą i rozwiązaniem.
Powszechna obecność drzew Shea na tym terenie i obfitość ich owoców może, przy dobrej organizacji pracy
i rynkach zbytu, poprawić byt
tysiąca kobiet i ich rodzin, a zwłaszcza dzieci.



Masło sprzedawane w sklepie Dermisja jako nierafinowane 100% Shea jest produktem całkowicie naturalnym.
Nie ingerujemy w jego skład i konsystencję w żaden sposób, nie topimy, nie mieszamy, itp. Jest odważane bezpośrednio
z dużych opakowań (przysłanych z Ghany) do mniejszych. Jego barwa, zapach i konsystencja mogą różnić się w zależności
od miejsca zbioru i roślinności tam występującej. Również temperatura topnienia może być inna dla poszczególnych partii towaru. 
Często masło ulega procesowi krystalizacji, tzn. pojawiają się grudki. Jest to zjawisko całkowicie naturalne, które nie wpływa
na jakość produktu. To właśnie charakteryzuje kosmetyki ekologiczne, do których nie dodaje się w podczas produkcji żadnych
ulepszaczy i konserwantów.  Niezależnie jednak od wyglądu, zapachu i konsystencji wartość produktu pozostaje niezmieniona
i masło zachowuje swoje cenne właściwości.


alt

 

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko promocje
tak

Oprogramowanie sklepu shopgold.pl
Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).